NOVI SAD – Prošlogodišnje izdanje Serbia Epic serije uspešno je utabalo biciklističke staze koje će biti centar dešavanja svetskog planinskog biciklizma i u 2024. godini. U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, prve u nizu trka Serbia Epic serije i ove godine donose uzbudljivu vožnju i borbu za bodove za OI u Parizu na Andrevlju, na olimpijskoj stazi oko hotela Ceptor od 22. do 24. marta. Pokrajinski sekretar za privredu i trurizam Nenad Ivanišević svečano će označiti start glavne trke seniora 24. marta u 13.30 sati. Tradicionalno, interesovanje inostranih klubova je veliko, te će čuvena staza na Adrevlju ugostiti bicikliste iz 22 zemlje sveta koji dolaze iz Australije, Nemačke, Belgije, Norveške, Danske, Rusije, Italije, Francuske, Irske, Mađarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske, Austrije, Češke, Ukrajine, Kazahstana i drugih.
Prve trke Serbia Epic serije okupiće istaknute bicikliste i vodeća imena planinskog biciklizma u svetu, među kojima su aktuelni evropski prvak, Lose Mikel iz Danske, Fojdl Maksimilian iz Austrije, Sem Foks iz Australije, Isla Šort iz Velike Britanije, Veger Antonija iz Nemačke, Štrahle Sven iz Nemačke i mnogi drugi. Trke će biti dostupne i publici, a ulaz slobodan, te pozivamo sve ljubitelje sporta na Andrevlje da prate brojne bicikliste koji će biti u prilici da osvoje bodove za OI. Ovaj epski vikend na Andrevlju donosi ukupno 795 bodova pobednicima. Pripremite se na pravi adrenalinski doživljaj.

Posle Andrevlja, Serbia Epic 2024 nastavlja se u Požarevcu gde će 31. marta biti održana UCI trka prve kategorije, zatim se seli na najatraktivniju evropsku lokaciju, Petrovaradinsku tvrđavu uz Petrovaradin Fortress bike festival 27. i 28. aprila, uz prateće sadržaje i koncerte Željka Vasića i Nemanje Radoševića, a 9. juna biće održan Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu. Letnje izdanje ovog svojevrsnog sportskog festivala biće održano u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad – Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Pošta Srbije, Bambi, Hormann, Yason, Capriolo i Proteo.

Satnica događaja za 24. mart:
11 sati – trka za mlađe kategorije
12 sati – UCI trka juniori i juniorke
13,15 sati – ceremonija otvaranja
13,30 sati – UCI trka seniori i seniorke
15 sati – proglašenje pobednika