BEOGRAD – Zelena boja unosi svežinu u enterijer svake prostorije i stvara opuštajuću atmosferu, te se često koristi u prostorima namenjenim odmoru i relaksaciji. Kombinacija različitih tonova zelene može dodati novu dimenziju prostoru, pružajući mu jedinstven izgled koji odražava svežinu u uređenju modernog enterijera.

Za boju zidova u dnevnom boravku zelena je odličan izbor, a u kreiranju prirodnog ambijenta pomoći će vam sistem elemenata BRETAGNA, u kombinaciji dekora artisan hrasta sa segmentima u dekoru bele lak folije, koji unosi osvežavajuću estetiku. Za ambijent vašeg dnevnog boravka možete odabrati upravo one elemente koji su vam najpotrebniji, kako ne biste opteretili prostor nameštajem.

Svakoj dnevnoj sobi je potrebna TV polica, a predlog naših dizajnera enterijera je TV polica BRETAGNA TV 150, koju čine dva bočna zatvorena segmenta, praktična fioka, kao i otvorena polica, dok su drvene ručice na elementima takođe privlačan detalj. Zidna polica odlično bi išla uz zeleni zid, dok frontovi u beloj lak foliji, na svim elementima, daju potreban kontrast, osvežavaju i otvaraju prostor.

Vitrina BRETAGNA 1K VS1 praktičan je dodatak u ambijentu, a njenoj funkcionalnosti doprinosi praktično raspoređen upotrebni prostor. Postoji i mogućnost dodavanja rasvete, što bi doprinelo dodatnoj eleganciji i ambijentalnom utisku.

Zelena je uvek odlična podloga za uvođenje još prirodnih elemenata i materijala u prostor, pa bi floralna slika sa drvenim ramom, bila odličan dekorativni detalj na zidu.

Vitrina BRETAGNA 2K VS1 je komad koji istovremeno doprinosi i funkcionalnosti i estetici u prostoru. Lak bela daje potreban kontrast, a gornja površina je odličan prostor za detalje poput vaze sa prirodnim cvećem, ili, ukoliko se za to odlučite, veštačkim cvećem magnolia.

Dekorativni detalj na TV polici, poput stone lampe JULIA, može biti veoma zanimljiv, a dodatno će osvetliti tamnozeleni zid.

Takođe, svetlije nijanse, poput bež i krem, doprineće osveženju ambijenta, a pravi dodatak u ovoj boji je tabure LILI, praktičan komad nameštaja koji nikada nije višak i koji može poslužiti i kao klub sto. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da kao dekorativni detalj dodate i korpu za odlaganje ATMOSPHERA, koja je odličan izbor za odlaganje časopisa, knjiga, jastučića, i čiji se dekor poklapa sa dominantnim drvo dekorom u prostoriji.

Izbor zelene boje za uređenje enterijera predstavlja pun pogodak jer donosi prirodnu svežinu, harmoniju i vitalnost u prostoriju. Njen umirujući efekat i asocijacija na prirodu čine je idealnim izborom za stvaranje prostora koji odiše spokojem. Uz zelenu boju, enterijer postaje oaza mira i lepote, pružajući ugodno okruženje za opuštanje i kreativnost.