BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je za sedam dana glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici, koje će biti javno, i tada će se videti ko su partneri Srbije u spoljnoj politici i neće biti moguće da pojedine zemlje “lažu Srbiju da su uz nju, ali glasaju drugačije”.
Mi sa svima moramo da živimo, sa prijateljima, neprijateljima, sa nekima koji će uvek biti uz vas ili neće smeti da budu uz vas, rekao je Dačić na televiziji Prva.

Glasanje je javno, pa ćemo da vidimo kako će ko da glasa, naveo je Dačić, uz ocenu da će biti “dža ili bu”.

Dačić je rekao da će ove godine Srbiju posetiti kineski predsednik, da je ruski predsednik bio u poseti, a da se tek poneki sećaju posete američkog predsednika ili nekadašnje premijerke Margaret Tačer.

Zato hvala (Emanuelu) Makronu što je bio, rekao je Dačić.

Ilustrujući odnos međunarodne zajednice prema Beogradu i Prištini, Dačić je naveo da “ovi zabraniše dinar, a mi zadržali jedan autobus i Stejt department se oglasio zbog autobusa”.

Osmani je želela da na sednici SB UN predstavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

“Namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20. 000 silovanja”, rekao je Dačić za tv Prva.

FoNet, Tanjug