BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su pred mandatarom Milošem Vučevićem i pred vladom teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom i da mnogo toga mora da se uradi da bi zemlja napredovala.

Vučić je čestitao Vučeviću i dodao da veruje da će u Narodnoj skupštini dobiti poverenje većine narodnih poslanika, ali i mnogo više od toga.

“Pred njim i pred vladom su teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom. I mnogo toga što moramo da uradimo da bi nam zemlja napredovala”, rekao je Vučić posle obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

“Vučević častan čovek, opozicija bi isto reagovala na svaki moj predlog”

Miloš Vučević je častan i ozbiljan čovek, za razliku od onih koji su sa takvom lakoćom bacali pogrde na njega i ne trudeći se da glume pristojnost i da pokažu elementarnu odgovornost, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše reakciju opozicije na predlog da Vučević bude mandatar za sastav nove Vlade Srbije i izjavu Dragana Đilasa da je Vučević odličan kandidat, jer je na slobodi i nije na poternici.

“Koga god da sam predložio, oni bi na isti način reagovali. Potpuno im je svejedno. Njih je baš briga za činjenice o broju birača u Beogradu koji je uvećan u njihovo vreme i u neka druga vremena”, rekao je on.

Dodao je da je opoziciju baš briga i za “fantoma Borka Stefanovića” i za sve.

Tanjug, RTV (Aleksandar Jovanović)