NOVI SAD – Međunarodni dan Dunava i završetak 14. Međunarodne regate „Vode Vojvodine”, obeležiće se danas na Štrandu. video icon
Od 17 časova sa Špica, za najmlađe posetioce, biće organizovane vožnje čamcima Ribolovačke službe JVP „Vode Vojvodine” u trajanju od 15 minuta, a prsluci su obezbeđeni za sve.

Na centralnom platou biće organizovan doček regataša, muziku će puštati Di džej Sale Mladenović, a za decu je pripremljen bogat program uz Cirkus animatore, pa i pokloni iznenađenja.

Posetioce čeka i koncert novosadske grupe „Amajlija” od 19 časova na glavnoj bini centralnog platoa, nakon čega sledi tačka žonglera sa vatrom, a za kraj programa organizovan je i vatromet.

Sve aktivnosti programa su besplatne.

Budući da regata ima i značajan humanitarni karakter, te su se tokom trajanja devetodnevne plovidbe sakupljali plastični čepovi, oni biti uručeni predstavnicima Udruženja Čepom do osmeha. Od prikupljenih sredstava kupiće se pomagalo Grillo dečja hodalica za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga.

JVP „Vode Vojvodine” obeležavanjem Dana Dunava u Novom Sadu ujedno obeležava i završetak Međunarodne regate „Vode Vojvodine” koja je prošle nedelje otpočela sa 250 učesnika i blizu 100 plovila.

Novi Sad po drugi put da dočekuje regataše na Štrandu i biće im tako domaćin poslednjeg dana regate.

Događaju od 18 časova prisustvovaće pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i izvršna direktorka JVP “Vode Vojvodine”Danka Vasiljević, kao i predstavnici opština kroz koje je regata u ovogodišnjoj maršruti prošla i koji su bili velikodušni domaćini na svakoj plovidbenoj stanici, navodi se u saopštenju JVP „Vode Vojvodine”.

RTV