BEOGRAD – Lekar Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Ivana Stefanović savetovala je danas građanima da u najtoplijem delu dana ne izlaze napolje, da konzumiraju laganu hranu i da što više hidriraju organizam.
Stefanović je za Tanjug navela da je iznenađujuće što se u poslednjih 24 do 36 sati u svakoj smeni hitne pomoći prijavi jedan pad sa visine i apelovala na građane da budu obazrivi, jer je moguće da im se zavrti u glavi usled pada pritiska, a pogotovo ako su izloženi sunčanoj strani.

“Pri nameštanju roletni čovek je pao sa visine. Takve poslove bi možda i trebalo odložiti, ali ono što je najvažnije jeste da prilikom obavljanja takvih poslova ne konzumirate alkohol. Alkohol na ovim vrućinama nije dobar način da se rashladite, čak i neka pića koja svi volimo. Prosto znajte da se sa svakom čašom takve vrste alkoholnog pića gubi tečnost jer alkohol i zbog šećera i zbog svega deluje tako na naš organizam da biste posle čaše alkoholnog pića trebali da popijete tri čaše vode da biste to nadoknadili”, rekla je ona.

Tanjug